Lees ons nieuwe gastblog van Jacky Leisink.

Jacky woont in Noord Limburg en heeft haar huis helemaal zelf gebouwd. Ben je nieuwsgierig naar haar verhaal omdat je zelf ook gaat bouwen of gebouwd hebt of gewoon omdat je het leuk vind, lees dan vooral verder.

Ik zal mezelf eerst even voorstellen ik ben Jacky, 32 jaar oud, getrouwd met Richard en wij wonen samen met onze dochter Kensi (8 maanden oud) in ons zelf gebouwde huis in Noord Limburg.

Ik ben assistent floormanager in een grote mode zaak en daarnaast werk ik in de avond uren thuis in mijn schoonheidssalon. Richard is boer en heeft een melkvee bedrijf en vleesvarkens. Naast dat we allebei veel werken zijn we graag onder familie en vrienden en houden we van gezelligheid, eten en op stap gaan.

Richard en ik zijn al meer dan 10 jaar samen en wisten eigenlijk al lang dat we samen bij het bedrijf zouden gaan wonen. Het bedrijf heeft 2 locaties, waardoor we mijn schoonouders niet hoefden weg jagen. Dus na wat jaren ‘oefenen’ in een huur huisje op huisnummer 4 in dezelfde straat (hoe toevallig is dat) werd onze droom werkelijkheid. En ja dat vergerde wat geduld van mij, maar dat was het dubbel en dwars waard kan ik je zeggen.

Met de architect (die goede vriend is met schoonouders) hebben we het huis getekend en hebben we er gedurende de bouw weinig aan veranderd. We hebben 1 deur verschoven en dat was het. Hij begreep compleet wat wij wilden en heeft zowel mooi als praktisch ons huis ingedeeld. Zo moest er onder andere plek zijn voor mijn salon met dichtbij het toilet zodat klanten niet door het huis hoeven, wilde Richard graag een ruime garage en droomde ik van een mooie vide en erker.

We startten met de grondwerkzaamheden mei 2018 en we finishten het verf en poets werk in juli 2019 om er 2 augustus 2019 te gaan wonen! Wij hebben er voor gekozen te bouwen zonder aannemer, om zo geld te besparen en vertragingen te voorkomen. Zo heb je zelf alles in handen.

Het hele bouw proces heeft Richard zich opgesteld als aannemer en zelf alles gepland en geregeld. ‘S morgens om 5 uur ging dan de wekker, eerst koeien melken en varkens voeren en daarna op de bouw aan de slag, tot het weer tijd was om te melken, vervolgens snel eten en dan nog even wat dingen doen voordat het donker werd. 7 dagen in de week. Tja, dat was even afzien een jaar lang. Samen hebben we alle keuzes gemaakt en aangeschaft, van de steen aan de buitenkant tot de toiletpotten en kranen, de tegels, vensterbanken, deuren en ook stopcontacten, je kunt het van te voren niet bedenken hoe ontzettend belangrijk en veel het allemaal is.

We hebben enorm veel geluk gehad om op deze plek te mogen bouwen en het heeft ons goed meegezeten tijdens de bouw. 2018 was een warm jaar met weinig regen, waardoor wij elke dag sinds het moment dat we startten met bouwen wel iets hebben kunnen doen. Er is in de hele bouw periode maar 1 dag geweest dat er niet gewerkt is op de bouw. Het weer en de strakke planning van Richard waren top en zelfs al werd er sneeuw voorspeld met de dak maken, hadden we het geluk dat die pas kwam toen de pannen erop lagen.

Veel klussen hebben we ook echt zelf gedaan, bijvoorbeeld beton storten (met behulp van een betonwagen), binnenmuren metselen of vloerverwarming leggen. Maar voor sommige klussen heeft Richard natuurlijk ook de juiste vakmensen geregeld, zoals een bevriende metselaar, een voeger, dakdekkers, een stukadoor, bedrijven die leidingen en stroom aanleggen en natuurlijk tegelzetters. De hoogwerker leenden we van een boer hier verderop en zo hebben wij met veel lieve bekenden om ons heen ons eigen huis gebouwd. Waar zouden we zijn geweest zonder onze ouders, familie en vrienden want die hebben hard meegewerkt.

Mijn echte aandeel kwam pas toen de stukadoor kwam. Eindelijk kon ik aan de slag met hoe alles er ongeveer uit moest komen te zien. Terwijl het stucwerk langzaam droogde, was ik in de weer met gordijnen en jaloezieën, verlichting maar ook gewoon met de indeling van de keuken, de salon en natuurlijk de huiskamer.

We hebben er bewust voor gekozen niet direct nieuwe meubels te kopen. Dat was budget technisch natuurlijk ook een beetje te veel, maar door eerst eens te wonen kom je er goed achter wat je wel en niet wil. En zo koop je stap voor stap toch leuke nieuwe dingen voor in huis, om het af te maken. – Voor zover een eigen huis echt af kan zijn –

Zo ben ik ook bij @fleekyliving uit gekomen. Prachtige accessoires voor mooie prijzen om mee te decoreren en het plaatje compleet te maken. Wat ik er het beste aan vind is dat ze accessoires hebben die je niet bij de buurman ook direct ziet staan.

Tja en natuurlijk heb ik nog een hele wishlist met dingen die ik nog wil veranderen of aanschaffen hoor maar daar nemen we lekker de tijd voor. Want op z’n tijd vernieuwen maakt mij in ieder geval happy!

Zijn jullie nieuwsgierig geworden naar ons huis, neem dan een kijkje op instagram bij @Huisnummer_33

Geef een reactie

Chat openen
1
Hi,
Waarmee kan ik je helpen?