Accessoires in huis

Hoe zet je accessoires neer?

De zomer is ten einde en de dagen worden weer korter. De tijd van ‘s avonds gezellig buiten zitten verplaatst zich naar binnen. Hoe graag maken we het dan ook binnen gezellig door middel van trendy woondecoratie. Er zijn veel toffe woonaccessoires te vinden, of je nu op zoek bent naar industriële vazen, landelijke vazen of zwarte decoratie, de keuze in accessoires is enorm. Daarom geven we jou hier wooninspiratie om je huis in te richten met de leukste woonartikelen.

Welke woonstijlen zijn er?

Allereerst is het tijd je interieurstijl te gaan bepalen. Hou je van industrieel, scandinavisch, bohemian, landelijk of modern? Je kunt natuurlijk ook een combinatie van meerdere stijlen mooi vinden. De verschillende soorten interieurstijlen bespreken we later in een nieuwe blog. Elke stijl is persoonlijk en door deze persoonlijke smaak in woonstijl maak je van jouw huis je favoriete plekje waar je je heerlijk thuis voelt.

Welke woonaccessoires zijn de meest gekozen decoratie?

We gaan de top 3 van de meest gekochte woonaccessoires in onze shop bespreken.

1. Vazen

Vazen zijn in eerste instantie natuurlijk bedoeld om je bloemetje in te zetten. Maar een vaas kun je ook mooi neerzetten voor de sier of met een prachtige tak. Kies voor een decoratieve vaas om een eyecatcher in je woonkamer te hebben. Zwarte vazen, witte vaas, een glazen vaas een kleurrijke vaas de keuze is groot!
Met een prachtige grote vaas maak je een echt statement. Doe hier een simpele tak in en je eyecatcher is compleet. Niet alleen de keuze in grote vazen is groot er zijn ook genoeg schattige kleine vaasjes te koop in de woonwinkels.

Hoe stijl je kleine vaasjes?

Kies een aantal kleine vaasjes in eenzelfde kleur maar met verschillende vormen. Zorg dat je een oneven aantal hebt en groepeer deze op een speelse manier. Zet in enkele vaasjes een enkele bloem en voilá, het stijlen van jouw vaasjes is klaar. Denk er ook eens aan om een vaas op je slaapkamer of badkamer te zetten. Zo breng je op een simpele manier sfeer in deze ruimtes.

2. Kandelaren

Een kandelaar is een woonitem dat zeker niet mag ontbreken in jouw collectie woonaccessoires. Een kandelaar is een trendy item voor in huis; er is een grote keuze, van vloerkandelaren tot tafelkandelaren en waxinelichthouders. Een kandelaar geeft een romantisch sfeertje op de eettafel bij een gezellig diner met vrienden of je geliefde. Of je kiest voor een glazen kandelaar, een houten kandelaar of een metalen kandelaar is vaak afhankelijk van jouw persoonlijke woonstijl. In een industriële woonkamer zul je snel kiezen voor een metalen kandelaar terwijl je in een landelijke woonstijl of scandinavisch interieur de houten kandelaar vaak zult vinden.

Wat kun je doen met waxinelichtjes?

Zet ze in verschillende waxinelichtjeshouders en ga ook weer groeperen. Een heel stelletje waxinehouders bij elkaar geeft zo’n sfeertje als de waxinelichtjes branden! Probeer het maar. Waxinelichtjeshouders zijn ook perfect voor op de vensterbank vind ik. Een kaars kan door de tocht uitwaaien en is toch iets gevaarlijker, met langslopen of de kat die er graag ligt bijvoorbeeld. Tenzij je natuurlijk kiest voor onze ledkaarsen. Een ander voordeel van deze ledkaarsen is dat ze reuk en roetvrij zijn. Ze zijn zo waarheidsgetrouw nagemaakt dat je versteld zult staan van hun uiterlijk. Kies een afstandsbediening erbij en je kunt de kaarsen vanuit je luie stoel bedienen. De keuze in ledkaarsen is enorm; dinerkaarsen, waxinelichtjes, dikke kaarsen en buitenkaarsen. En dat in veel kleuren te verkrijgen. Ideaal!

Dan komen we tot slot op het laatste woonaccessoire dat er niet mag missen als sfeermaker in jouw interieur.

3. Kussens en plaids

Mooie plaids, bijzondere sierkussen mogen natuurlijk niet missen in jouw gezellig winter interieur. Trendy sierkussens en warme plaids brengen warmte in jouw interieur en geven in 1 klap sfeer.

Daarbij zorgen ze natuurlijk ervoor dat je prettig zit in je net iets te diepe stoel of bank. Een plaid is in de huidige energiecrisis een must have! Verwarming een paar graadjes lager en de plaid om je heen slaan voor de warmte. Een plaid op je beentjes is op de koude avondjes een genot!

Hoe kies ik sierkussens? Hoeveel sierkussens op een bank?

Dit is weer afhankelijk van je woonstijl. Bij een romantische inrichting kies je sneller voor bloemkussens en gooi je de bank vol met gezellige kussentjes. Een moderne woning vraagt om effen kussen of sierkussens met een organische print. Deze woonstijl zal maar enkele kussens op de bank of stoel hebben om het vooral rustig te houden.

Dit waren de drie woonaccessoires die vaak gekozen worden voor de finishing touch in jouw ruimte, de accessoires die zorgen dat er sfeer en een persoonlijke touch ontstaat. Die persoonlijke stijl vind ik zo belangrijk omdat deze zorgen dat je een fijn thuis creëert, een plekje waar je graag thuiskomt en verblijft.

Het inrichten van jouw huis en de keuze van woonaccessoires kent geen goed of fout; jouw stijl, jouw smaak, jouw keuze, jouw thuis!

Geef een reactie

Chat openen
1
Hi,
Waarmee kan ik je helpen?