Hoe zet je accessoires neer?

Je hebt een mooie vaas gekocht en een prachtig boeket voor erin maar nu? Hoe maak ik mijn woonkamer gezellig hiermee? Waar zet ik deze vaas neer? Zet ik de vaas ergens alleen of combineer ik het met andere woonaccessoires?

In deze blog proberen we je op weg te helpen om het maximale uit jouw woondecoratie te halen.

Speel met formaten

Combineer accessoires van verschillende groottes. Een grote kandelaar en een kleinere kandelaar in een zelfde kleur maar een andere vorm kun je prima bij elkaar zetten, leuk zelfs. Zorg wel altijd voor een oneven aantal. Een oneven aantal zorgt ervoor dat het niet er niet te eenvoudig uitziet en het is makkelijker te groeperen. Let er dan ook op dat je de hoogtes van de woonaccessoires mixed. Je zet de kandelaren niet van hoog naar laag maar zorg voor een speelse verdeling. Deze tip kun je voor bijna alle accessoires gebruiken; vazen, kandelaren, beeldjes, ornamenten en waxinehouders.

Combineer materialen

Wil je de styling van jouw decoratie spannend houden combineer dan verschillende materialen met elkaar. Een prachtig houten ornament kun je perfect combineren met een stoer stalen ornament. Kies bijvoorbeeld ornament Lasim hiervoor. Het warme van het hout en het stoere uiterlijk van het staal zorgt voor een bijzondere combinatie. Een vaasje met een eenvoudige pluim maakt de opvallende set compleet. Hoe leuk staat dit wel niet op de kast naast de televisie?

Groepeer

Uit bovenstaande tips is al gebleken dat wij veel werken met groepjes. De tijd van drie of vier dezelfde woonaccessoires op een rijtje zijn we allang voorbij. Groeperen it is!
Groepeer je woonaccessoires altijd in een oneven aantal, hierdoor voorkom je dat deze teveel naast elkaar staan. Zet jouw deco in een denkbeeldige cirkel of ovaal om een perfect groepje te vormen. Hier zie je een foto van twee accessoires bij elkaar. Het kan, maar zorg er dan wel voor dat de items niet naast elkaar staan om het enigzins spannend te houden. Maar door toevoeging van een derde accessoire zul je meer een groepje zien ontstaan dat spannender is om naar te kijken. Probeer het maar eens.

Groeperen kun je leren! Heb jij je woondecoratie gestyled en ben je er helemaal happy mee? Super gedaan!

Heb je je woondecoratie gestyled maar ben je er niet helemaal van overtuigd maak er eens een foto van! Vaak zie je dan wat er mis is. Misschien moet je het grote item toch iets meer naar achteren verplaatsen of staat de kandelaar beter aan de andere kant. Blijf schuiven totdat je het perfecte plaatje gevonden hebt.

Hopelijk heb je door deze tips inspiratie gekregen en heb je zin om aan de slag te gaan met de styling van je woonkamer en het gezellig inrichten van jouw huis.

Chat openen
1
Hi,
Waarmee kan ik je helpen?